by

2024-01-08

Nu har vi hunnit in på dag 8 nådens år 2024. Vädret är ganska fint, ca -7 grader celsius och lite slöjmoln. Tyvärr verkar det bli töväder igen vilket jag inte tycker om. Det skall inte vara töväder i januari. Vi har ändå haft hyfsat bra vinterväder ett par veckor med temperaturer ned mot 17 18 minusgrader, gillar jag.

Nyårsaftonen blev lugn för mig. Var hemma på kvällen och tittade på TV. Åt upp sillen som var kvar sedan Julaftonen. På dagen blev det en promenad. Så mycket mer hände det inte. Dagarna fram till nu har det varit det vanliga, handla, städa, tvätta, promenera och gjort en vlogg. Har även slutat fika, nästan i alla fall. Har dragit ned ordentligt på fikabröd och dricker bara en slät kopp kaffe eller te och inte ens varje dag.

Har märk att flåset har blivit sämre. I lördags när jag gick hem från stan fick jag för mig att gå upp på Kråkberget. Det finns en gångväg upp till toppen som börjar vid korsningen Stenbrovägen och Kråkbergsvägen, ganska brant. Den skall man väll fixa tänkte jag. Halvvägs upp är det det så brant att man gjort trappor och nu märkte jag att flåset har rymt sin kos. Var tvungen att stanna tre gånger och vila. Det började till och med bränna i lårmusklerna, inte bra. Måste ta tag i det här så att jag får ett bättre flås. Det är inget Nyårslöfte utan en nödvändighet. Det är fin utsikt från Kråkbergets topp. Man ser stora delar av Nyköping, Arnö bl.a. även stålverket nere i Oxelösund.

Idag är det måndag och tillika städdag, inte kul men nödvändigt. Brukar lyssna på musik när jag städar och med Sophie Lloyd i lurarna går det som en dans. I mina ögon är hon en av världens absolut skickligaste gitarrister, inom rocksvängen.

Önskar er en god fortsättning på 2024